Cum are loc tractarea unei mașini

Mașina ta a făcut o pană în mijlocul drumului sau ceva s-a defectat la motor? Ești blocat în mijlocul autostrăzii sau, mai grav, în mijlocul centrului orașului? Cel mai probabil trebuie să suni de urgență la o firmă de tractări auto pentru a te remorca sau pentru a încerca să repare defecțiunea la fața locului. În acest caz, este important să te asiguri că depanarea sau tractarea mașinii se face în cele mai bune condiții cu putință.

În cazul în care mașina ta este accidentată, prioritatea numărul 1 este să previi serviciile de urgență precum ambulanța, poliția sau pompierii. O constatare va trebui efectuată de o echipă de specialiști dar și de un expert al companiei de asigurări. Este vorba despre o etapă primordială pentru a permite evaluarea costurilor finale atât ân ceea ce privește pagubele cauzate de accident cât și cele generate de tractarea auto.

Părerea unui expert trebuie să fie cerută cât mai repede cu putință deci, înainte de reparația propriu-zisă a mașinii. Este o etapă esențială pentru ca asigratorul să îți ramburseze suma necesară. Odată ce aaceată etapă a fost îndeplinită va trebui să contactezi o companie de tractări auto. Rolul acesteia din urmă va fi să recupereze mașina rapid pentru a elibera șoseaua sau autostrada, să facă în așa fel încât circulația să nu fie îngreunată de mașina ta defectată. Apoi, va duce mașina acolo unde spui tu, la un garaj sau la un service auto pe care tu îl cunoști și la care ai mai apelat la nevoie.

Trebuie să știi că o mașină se poate tracta cu condiția să fie înmatriculată. Dacă nu este înmatriculată va fi nevoie de o platformă pentru transportul autovehiculului. Pentru tractare se poate folosi fie o bară, fie o sufă de aproximativ 3-5 metri lungime. Dacă sistemul de frânare al mașinii este cel care s-a defectat, atunci tractarea se va face în mod obligatoriu cu bara. Mașina tractată trebuie să utilizeze același semnale luminoase ca și mașina care o tractează. Se recomandă o viteză de deplasare de aproximativ 30 de kilometri la oră pentru a se evita o situație neplăcută în trafic.

Pe gheață sau pe polei se interzice remorcarea. În astfel de situații se recomandă tot platforma. Cel mai bine este să apelezi întotdeauna la o firmă de tractări auto specializată, să nu încerci să ceri ajutorul prietenilor sau cunoștințelor. Drept urmare, în loc să ceri ajutorul uniui vecin sau unui prieten, sună la o firmă de tractări auto. Compania de tractări auto va ajunge la tine în cel mai scurt timp cu putință. Dacă nu cunoști un atelier auto eficient, trebuie să știi că firma de tractări auto te poate ajuta cu unele sugestii.

Firmele de tractări auto colaborează de obicei cu service-uri auto de încredere. Colabrează cu cele mai respectate și mai cunoscute ateliere de reparații din orașul în care își desfășoară activitatea, drept urmare, o colaborare cu firma respectivă ți se va părea o experiență mai mult decât plăcută. O sarcină dficilă în aparență se va transforma într-una ușoară dacă apelezi la una din cele mai bune tractări auto din orașul tău.

Call Now ButtonSUNĂ ACUM!