Cât costă un serviciu de tractări auto?

Dacă există cazuri în care o pană poate fi reparată rapid și nu necesită intervenția într-un service auto, altele în schimb sunt mai serioase și necesită tractarea mașinii într-un service specializat sau într-un garaj. O astfel de intervenție vine cu o serie de costuri, în funcție de proporția intervenției. În cele ce urmează vă explicăm diferiții factori care pot interveni și care pot influența prețul final al unui serviciu de tractări auto Iași.

Prețul tractărilor auto poate varia în funcție de mai mulți factori. Se caculează în funcție de masa vehicului dar și în funcție de taxele care se percep în unele cazuri mai speciale. Situațiile cu care ne confruntăm zi de zi sunt diferite și nu se pot clasifica într-un mod atât de strict, fiecare companie care oferă serviciul de tractări auto în Iași își va întocmi propria sa grilă de tarife petru serviciile de tractări auto. Spre exemplu, în afara orașului se taxează la un preț de 2 lei pe kilometru ceea ce reprezintă distanța parcursă, fără alte taxe suplimentare. În funcție de starea vehiculului ce necesită tractare, pot apărea diferențe notabile de preț. Orice preț care rezultă din parcurgerea unei distanșe mai mari de 200 de kilometri se poate neogocia.

În cazuri mai speciale se percepe o taxă de staționare, atunci când tractarea unui vehicul este îngreunată de starea acestuia. Recuperarea unui vehicul răsturnat în caz de accident este clasificată ca intervenție specială și se taxează suplimentar.

Care sunt parametrii care influnețează prețul?

Intervalul orar al intervenției

În funcție de momentul zilei în care apelezi la serviciul de tractări auto din Iași, ziua sau noaptea, în weekend sau în zi de sărbătoare, tarifele pot varia. Tarifele pe timp de noapte sunt semnificativ mai scumpe, unele companii de tractări auto au prețuri cu până la 20% mai mari decât ziua. Același lucru este valabil și pentru un weekend sau o zi de sărbătoare.

Condițiile climatice

Condițiile climatice pot avea și ele un rol considerabil în elaborarea tarifului final. Dacă ninge, dacă pe șosea este polei sau dacă plouă puternic în timpul intervenției, intervenția devine mai periculoasă decât într-o zi însorită.

Locul intervenției

Locul intervenției reprezintă un parametru primordial în definirea prețului final al serviciului de tractări auto. Dacă mașina ta este imobilizată pe o șosea, pe o autostradă sau pe un drum express, tariful poate ajunge de la simplu la dublu.

Distanța de efectuat

Distanța este în egală măsură un aspect de luat în considerare pentru calcularea prețului final. Cu cât firma de tractări auto Iași are mai mulți kilometri de parcurs,cu atât prețul va fi mai ridicat.

Serviciile de tractări auto încep în general de la 100 de lei. În această categorie intră tractările efectuate pe raza orașului în care firma își are sediul, tractările cu un grad de dificultate redus și o masă a vehiculului de maxim 1100 kilograme. Cu alte cuvinte, vehicule care nu sunt avariate și care se pot urca fără probleme pe o platformă. Serviciul de tractări auto poate fi ieftin și atunci când ai de parcurs o distanță mai lungă, de obicei se negociază tariful.

Call Now ButtonSUNĂ ACUM!